Воєнні відео на дитячому каналі: Росія втручається в європейські ефіри

П'ятниця, 7 червня 2024, 14:39 -


Архів
Bloomberg

Європейські супутникові компанії місяцями страждають від втручання в ефіри з Росії, що призводить до переривання і навіть трансляції російських військових відео на дитячому телеканалі.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

З середини березня принаймні три супутники французького оператора Eutelsat SA зазнали серйозних втручань з боку Росії. Перебої на цих телеканалах тривали до кінця травня.

У двох випадках - 28 березня та 17 квітня - втручання замінило програму дитячого розважального каналу BabyTV компанії Walt Disney Co. на російські військові відео. У результаті нідерландський кабельний оператор Ziggo видалив BabyTV зі своєї пропозиції для перегляду.

"Втручання було чітко ідентифіковане як таке, що походить від великих наземних станцій, і тому має бути зафіксоване та відстежене російськими властями", - йдеться в листі французького Національного агентства частот (ANFR) до Ради з радіорегламенту, міжнародного регулятора телекомунікацій.

Речник Міжнародного союзу електрозв'язку, агентства ООН, яке координує глобальний розподіл радіочастот і супутникових орбіт, заявив, що звіти будуть обговорюватися на наступному засіданні Ради з радіорегламенту 24-28 червня. 

"Група Eutelsat повністю усвідомлює навмисне радіочастотне втручання ззовні, яке періодично впливає на деякі послуги", - йдеться в електронній заяві речника французької компанії. "Команди Eutelsat Group працюють у співпраці з відповідними регуляторними органами і повністю займаються цим питанням".

На тлі вторгнення в Україну Росія намагається порушити роботу різних європейських систем зв'язку, перевіряючи готовність Європейського Союзу та НАТО. У квітні Естонія та Фінляндія звинуватили Москву в глушінні GPS-сигналів, що порушує польоти та морський рух.

Читайте також: Супутникова війна: чи захистить Україна своє телебачення від російських атак?

Економічна правда.