Microsoft звільняє сотні працівників у своєму хмарному підрозділі Azure

Вівторок, 4 червня 2024, 10:03 -


Архів

Компанія Microsoft скорочує сотні робочих місць у своєму хмарному підрозділі Azure, доєднавшись до серії звільнень, які спостерігаються в технологічній та медіаіндустрія цього року.

Про це повідомляє Business Insider з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, скорочення торкнуться таких команд, як Azure for Operators і Mission Engineering. Звільнення в Azure for Operators передбачають скорочення до 1500 тисячі робочих місць.

Скорочення відбулися після того, як у січні цього року компанія скоротила 1900 робочих місць в Activision Blizzard і Xbox. Технологічні компанії, включаючи Amazon і Salesforce, також звільнили кілька сотень співробітників у 2024 році.

Azure for Operations та Mission Engineering є частиною організації під назвою Strategic Missions and Technologies, створеної у 2021 році, яка займається квантовими обчисленнями та космосом.

Загалом Azure від Microsoft демонструє різке зростання завдяки значним інвестиціям компанії в ШІ та доступу до бажаних технологій виробника ChatGPT OpenAI завдяки їхньому стратегічному партнерству.

Крім того, Microsoft розпочала реструктуризацію напрямку, який відповідає за технології змішаної реальності, але продовжить продавати свою гарнітуру HoloLens 2.

Нагадаємо:

Хмарний підрозділ Amazon – Amazon Web Services (AWS) повідомив про скорочення сотні робочих місць.