В травні від управління арештованими активами в бюджет надійшло 36 мільйонів

Вівторок, 25 червня 2024, 11:31 -


Архів

У травні 2024 року Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) перерахувало до державного бюджету 36 млн грн від управління активами. 

Про це йдеться у щомісячному аналізі результатів діяльності Нацагентства.

Повідомляється, що цього місяця Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів перерахувало до бюджету 36 млн грн.

В повідомленні зазначають, що така ж сума була перерахована і у квітні 2024 року. А в березні сплачена сума склала 44,6 млн грн.

Крім того, у минулому місяці АРМА підписано протокол електронного аукціону з продажу мінеральних добрив. Кошти за придбаний актив у сумі 32,03 млн грн та суму митних платежів у 15,43 млн грн переможець в повному обсязі зарахував на рахунок АРМА.

У травні Нацагентство також відібрало керівника для нерухомого майна в центрі Києва з ринковою вартістю 20,67 млн грн. 

Очікується, що щомісяця управитель буде сплачувати до державного бюджету 75% доходу з управління цим майном. Водночас договором передбачений обовʼязковий мінімальний платіж на випадок низького доходу у розмірі 59 тис. грн.

Нагадаємо:

Агентство з розшуку та менеджменту активів "АРМА веде підготовку до аукціону 2-х квадроциклів марки "BOMBARDIER" та баггі марки "ТRAXTER", які злочинно придбав зрадник Віктор Медведчук.

За запитом Державного бюро розслідувань Агенство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало активи службової особи одного з органів місцевого самоврядування. Він намагався перевезти через кордон України майже $1 млн.