Ціни на нафту стабільні, оскільки інфляційні побоювання обмежують літній оптимізм щодо попиту

Вівторок, 25 червня 2024, 09:38 -


Архів

Ціни на нафту мало змінилися після зростання на попередній сесії, оскільки інвестори були обережними напередодні даних по споживчих цінах в США, навіть попри те, що очікуване збільшення попиту влітку підтримало ринок.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з розрахунком у серпні подорожчали на 5 центів до $86,06 за барель. Ф'ючерси на американську нафту з поставкою в серпні зросли на 6 центів до 81,69 долара за барель після зростання на 1,1% напередодні.

Минулого тижня обидва індекси зросли приблизно на 3%, ознаменувавши собою два тижні зростання поспіль.

Попит на бензин зростає, а запаси нафти і палива скоротилися, оскільки США входить у піковий літній період споживання.

Очікується, що запаси сирої нафти в США скоротилися на 3 мільйони барелів за тиждень до 21 червня, як показало попереднє опитування Reuters. Очікується, що запаси бензину також скоротилися, в той час, як запаси дистилятів, ймовірно, зросли минулого тижня.

"Зростання цін на нафту було спровоковане оптимістичними прогнозами попиту та скороченням запасів у США. Оскільки Північна півкуля вступає в спекотне літо і наближається сезон ураганів, очікується, що попит продовжить зростати в найближчі місяці", - зазначає незалежний ринковий аналітик Тіна Тенг.

Проте інвестори з обережністю ставляться до подальшого зростання цін на нафту, побоюючись, що відносно високі відсоткові ставки обмежать зростання споживання палива через згортання економіки.

Економічна правда.