Аудитори порахували, що у зоні відчуження ЧАЕС незаконно вирубали дерев на 120 мільйонів

П'ятниця, 21 червня 2024, 18:50 -


Архів

Державні аудитори перевірили діяльність ДСП "Північна Пуща", яке перебуває у сфері управління Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ), і викрили низку серйозних порушень.

Про це повідомляє пресслужба Держаудитслужби. 

Зокрема, встановлено, що на площі 29,4 га ДСП "Північна Пуща" проводилися суцільні "санітарні рубки" з порушенням законодавства, – без застосування процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД).

Як зазначають у пресслужбі, така експертиза можливих наслідків для екосистеми мала бути в обов’язковому порядку проведена перед початком робіт. 

"Чистка" лісових насаджень привела до неправомірної рубки дерев, збитки від яких становили 4,7 млн грн", - повідомили в пресслужбі. 

Проте, за інформацією аудиторів, на території одного з лісництв, що входить до ДСП "Північна Пуща", була виявлена більш масштабна неправомірна вирубка лісу. Зафіксовано вирубані вікові сосни, що, за попередньою оцінкою, завдало державі збитків на суму 114 млн грн.

Нагадаємо: 

Аудитори встановили, що за останні п’ять років через неефективні управлінські дії та рішення "Одеська кіностудія" недоотримала доходів або втратила таку можливість, а також здійснила зайві витрати на загальну суму понад 400 млн грн.

В самій "Одеській кіностудії" спростували інформацію Державної аудиторської служби, вважаючи її такою, що не відповідає дійсності. 

Економічна правда