Українські торговельні центри в травні стикнулись з рекордними простоями через повітряні тривоги

Вівторок, 11 червня 2024, 13:40 -


Архів
фото: Getty imageS

Травень 2024 року для ТЦ став рекордним місяцем за тривалістю вимушеного простою у зв’язку з повітряними тривогами, а індекс самопочуття ритейлу знизився на 1 пункт.

Про це повідомляє пресслужба Української ради торгових центрів.

Зазначається, що індекс самопочуття ритейлу (RWBI) в травні 2024 продемонстрував зниження на 1 пункт та становив 28,7 пунктів. Значення RWBI рік тому, в травні 2023 року, становило 28,6 пунктів, а в травні 2021 року 30.9 пунктів.

При цьому середній час простою ТЦ в травні через повітряні тривоги становив 4,5 робочих дні. І цей показник є найбільшим з початку великої війни.

За словами Української ради торгових центрів ріст простою відбулося на тлі наступу російських військ в Харківській області, суттєвого збільшення кількості тривог у порівнянні з минулим місяцем та нових ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Індекс самопочуття ритейлу розроблений у 2020 році дозволяє в динаміці відстежувати рівень самопочуття галузі, беручи до уваги такі показники, як відвідуваність торгових центрів, вакантність площ в ТЦ та рівень ставок оренди. В пілотному режимі RWBI відстежується з серпня 2021 р.

Нагадаємо:

Мережа "Епіцентр" відкривала новий торговельний центр на Троєщинському житловому масиві в Києві. Він розпочав роботу 6 квітня і став вже десятим об'єктом мережі в столиці України.

Іспанська фешн-група Inditex 3 квітня відновила роботу перших 20 магазинів своїх брендів в Україні.