Супермаркети змінюють роботу з продуктами, які зберігаються в холодильниках
Архів
В умовах стабілізаційних й екстрених відключень електроенергії українські мережі продуктового ритейлу змінюють систему роботи з продуктами, які потребують холодильного обладнання.
Про це свідчить опитування ритейлерів, яке провело агентство "Інтерфакс-Україна".
В Auchan повідомили, що логістику доставки продуктів оптимізовано для скорочення часу постачання в пункти продажів, також зменшено асортимент продуктів із коротким терміном споживання.
"Таким чином ми дотримуємося стандарту забезпечення виключно свіжими продуктами харчування для клієнтів мережі", - розповіли в Auchan.
У Varus частково зменшили поставки фреш- і ультрафреш-категорій.
"Щодо збільшення частоти доставок різкого стрибка поки що не відстежуємо, поки що в нас органічне зростання", - повідомила заступник директора з операційної діяльності Varus Світлана Карпенко
Оптимізували асортимент і в NOVUS.
"Ми збільшуємо частоту поставок, щоб доставляти продукцію частіше і в меншій кількості. Також регулярно перевіряємо товар на відповідність органолептичних показників стандартам якості й скорочуємо строки реалізації продукції, навіть упакованої у вакуум або газомодифікованому середовищі", - сказала PR-менеджер NOVUS Христина Івченко.
У "КОЛО" повідомили, що для економії електроенергії та безпеки споживання вдалися до скорочення кількості певних категорій - молочних товарів, морозива та готової їжі.
"У разі зміни ситуації ми готові до ухвалення швидких рішень, можемо оперативно коригувати поставки товарів і логістичні процеси. Наприклад, "КОЛО" часто представлені в нових житлових комплексах, де викликом стала відсутність водопостачання внаслідок відключення світла. Нашою відповіддю на цю локальну проблему стало збільшення запасів води і в магазинах, і на розподільчих центрах", - повідомили в компанії.
Економічна правда