У Раді спрогнозували, коли почнеться робота над підвищенням податків

Понеділок, 27 травня 2024, 16:38 -


Архів

Остаточні параметри підвищення військового збору і податку доданої вартості (ПДВ) будуть відомі після червня, активна робота над підвищенням податків може початися в липні.

Про це в інтерв'ю NV розповів перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"Остаточні параметри будуть відомі після червня. Те, що не буде вистачати грошей, я говорив з вересня минулого року, коли побачив бюджет", – сказав Железняк.

За його словами, видатки на оборону минулого року були нижчими з ряду причин, але цього року вони суттєво збільшаться через інфляцію, мобілізацію та потребу у зброї. Раніше очікували, що розрив бюджету складе близько 400 млрд грн, зараз через збільшення видатків цифра може сягнути 720 млрд.

Він зазначив, що активна робота над підвищенням податків може початися в липні.

"Навіть якщо податки будуть прийняті в серпні, в що я не вірю, у нас залишиться лише чотири місяці, щоб закрити бюджетну діру", – підкреслив він.

Читайте також: Податкова мобілізація. Де влада шукатиме додатковий трильйон гривень, щоб закрити діру?

Чиновники пообіцяли солдатам на фронті по 70 тисяч, але грошей на це ще нема. Що робити?

Український парадокс. Бізнес хоче безпечно працювати і всіх забронювати від мобілізації

Нагадаємо:

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев підтвердив, що держава планує підвищити окремі податки для наповнення бюджету. Гетманцев каже, що цей крок є безальтернативним.

Через збільшення фінансування на військові потреби в уряді обговорюють підвищення ставок військового збору та податку на додану вартість (ПДВ).

Цьогоріч Україна потребує близько 3 мільярдів доларів зовнішнього фінансування щомісяця.

Економічна правда.