"Укрнафта" виділила 50 мільйонів на збір UNITED24 на роботизовані комплекси для війська

Понеділок, 27 травня 2024, 12:51 -


Архів

"Укрнафта" долучилася до першого збору платформи UNITED24 на наземні роботизовані комплекси. Вклад компанії склав 50 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі компанії. 

За її інформацією, збір проводять для того, щоб закупити для Сил оборони три типи роботів.

"Бойові роботи - ШАБЛЯ М2, ЛЮТЬ, MOROZ, D-11 - створені для дистанційного виконання бойових завдань: штурму, оборони, спостереження, розвідки. Роботизовані комплекси озброєні кулеметами калібру 7,62 мм та калібру 12,7 мм та можуть уражати цілі на відстані до 2 кілометрів", - повідомили в "Укрнафті". 

За даними компанії, платформи-камікадзе та заміновувачі - RATEL S, ARK-1 - призначені для знищення, наприклад, ворожої бронетехніки. Вони можуть нести протитанкові міни або інше корисне навантаження зі швидкістю до 25 км/год, а також дистанційно мінувати позиції та логістичні шляхи ворога.

"Компанія "Укрнафта" виділила кошти на третю категорію. Це логісти - ВОЛЯ-Е, RATEL H, TERMIT, РИСЬ PRO, КНЛР-Е, SIRKO-S1 - універсальні робочі конячки, здатні перевозити до 600 кілограмів. Вони евакуюють поранених, возять провізію та боєприпаси, стають платформами для засобів РЕБ тощо", - зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький. 

Читайте також: Відкат реформи корпуправління задля дивідендів "Укрнафти", "Укренерго" заcтосовує графіки відключення електроенергії