Кабмін виділив 1,5 мільярда для відновлення Зміївської і Трипільської ТЕС

П'ятниця, 17 травня 2024, 12:30 -


Архів

Кабінет Міністрів України виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської теплоелектростанції в Харківській області й Трипільської теплоелектростанції в Київській області.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні виділяємо 726 млн грн для державної компанії "Центренерго", якій належать Зміївська ТЕС у Харківській області й Трипільська ТЕС у Київській області. Кошти для відновлення цих ТЕС буде виділено з резервного фонду державного бюджету", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

Крім того, для відновлення цих же критично важливих ТЕС Кабмін виділив ще 826 млн грн з фонду ліквідації наслідків агресії.

"Очікуємо на максимальну ефективність у використанні цих коштів. Роботи мають проводитися максимально швидко", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Росія продовжує нищити українську енергетику. Що чекає на Україну без ТЕС? Роз'яснення

Нагадаємо:

Внаслідок масованої ракетної атаки росіяни рано вранці 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. 

Трипільська ТЕС забезпечувала електроенергією майже 3 мільйони людей і була найбільшим постачальником електроенергії в Київській, Житомирській та Черкаській областях.

До складу "Центренерго" входили три ТЕС, які, по суті, були всіма активами компанії: Трипільська у Київській області, Зміївська у Харківській області та Вуглегірська у Донецькій області.

22 березня 2024 року Зміївська ТЕС була повністю зруйнована. 25 липня 2022 року російські війська окупували Вуглегірську ТЕС. Таким чином, "Центренерго" втратило 100% генерації.

Економічна правда.