Аварійні відключення світла діють в усіх регіонах – "Укренерго"

Вівторок, 14 травня 2024, 21:41 -


Архів

Компанія-постачальник електроенергії Yasno оголосила, що у Києві та Дніпропетровській області за вказівкою Укренерго дійють екстрені відключення електроенергії. Згодом "Укренерго" заявило, що вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах України.

Про це компанія повідомила у Facebook.

"Це вимушений захід, який є наслідком масованих атак росії. На жаль, графіків не існує, бо відключення не планові і вони необхідні для термінового балансування енергосистеми.

Будь ласка, наберіться терпіння. Всі енергетики працюють в режимі нон-стоп, щоб якнайшвидше повернути світло", - йдеться у повідомленні.

Про аварійні відключення за вказівкою Укренерго також повідомляють обленерго - зокрема, Сумиобленерго, Вінницяобленерго та Львівобленерго.

"Екстрені відключення світла… Дефіцит", - написав у Facebook гендиректор Yasno Cергій Коваленко.

Також про аварійні відключення в області повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

"Наразі тимчасово без світла 43,8 тис побутових споживачів і 2,7 тис юридичних", - написав він.

У ДТЕК повідомили про екстрені відключенні в Києві та області, а також - на Одещині, Дніпропетровщині та Донеччині, за розпорядженням НЕК Укренерго.

"Ми вимушені застосовувати їх без попередження через складну ситуацію в енергосистемі країни, спричинену постійними ворожими обстрілами.

Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень, графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, - не діють", - заявили в компанії.

Доповнено.

Згодом "Укренерго" офіційно заявило, що 14 травня, з 21:00 до 24:00, вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах України.

Причина - значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання.  

При цьому 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00, наголосили в компанії.

Економічна правда