Новини 2 жовтня: НБУ вводить керовану гнучкість обмінного курсу, OTP Bank виключили зі списку спонсорів війни

Понеділок, 2 жовтня 2023, 21:00 -


Фінтех

Про курс. Національний банк України (НБУ), який з кінця липня 2022 року утримує офіційний курс гривні 36,5686 грн/1 дол, з 3 жовтня переходить у режим керованої гнучкості обмінного курсу.

Про OTP Bank. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) України, яка прагне розблокувати 500 млн євро з військового фонду ЄС, виключило угорський OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни.

Про страхування воєнних ризиків. Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові інвестувати в Україну та її відбудову, не чекаючи на завершення війни.

Про СЕС брата Шурми. Служба безпеки України не бачить ознак кримінального правопорушення за статтею про колабораційну діяльність у діях посадовців компаній, пов’язаних з заступником голови ОП Ростиславом Шурмою, які отримували гроші за "зелену" енергетику, будучи в окупації.

Про цементні заводи. Світовий виробник цементу з активами в Україні CRH підготував документи на купівлю заводів на Волині та Миколаївщині, але Антимонопольний комітет України не прийняв заяву.

Ексклюзиви ЕП

Мережі готові, але не скрізь. Чи будуть українці з інтернетом при вимкненнях світла

Чи вивчили інтернет-провайдери уроки попередньої зими і чи готові вони до нових вимкнень електрики?

Більше не фіксований. НБУ перейшов до гнучкого курсу. Що буде з гривнею?

В Україні скасували фіксований курс гривні відносно долара. Чому це зробили і що буде з українською валютою?