Пентагон хоче більше дізнатися про технології ШІ від приватних компаній

Понеділок, 2 жовтня 2023, 10:11 -


Фінтех

Головний спеціаліст Пентагону з цифрових технологій і штучного інтелекту (ШІ) Крейг Мартелл закликав компанії, що працюють з ШІ, ділитися інформацією про їхнє програмне забезпечення, щоб відомство відчувало себе безпечно, приймаючи його на озброєння.

Про це пише Bloomberg.

Мартелл хоче, щоб компанії ділилися інформацією про те, як побудоване їхнє програмне забезпечення для ШІ, не порушуючи при цьому їхню інтелектуальну власність, щоб відомство могло "почуватися комфортно і безпечно" при його впровадженні.

Програмне забезпечення для ШІ спирається на великі мовні моделі (LLM), які використовують величезні масиви даних для роботи таких інструментів, як чат-боти і генератори зображень. Зазвичай послуги пропонуються без демонстрації їхньої внутрішньої роботи - у так званому "чорному ящику". Це ускладнює розуміння користувачами того, як технологія приймає рішення або що змушує її з часом покращувати чи погіршувати свою роботу.

За його словами, Пентагон не має жодного уявлення про те, як побудовані моделі і які дані були використані.

Він назвав такі моделі еквівалентом "знайденої інопланетної технології" для Міністерства оборони. Він також стурбований тим, що лише кілька груп людей мають достатньо грошей, щоб побудувати LLM.

За його словами, команда Мартелла, яка вже керує робочою групою з оцінки LLM, вже знайшла для них 200 потенційних сфер застосування в Міністерстві оборони.

Мартелл сказав, що його офіс відіграє консультативну роль в міністерстві оборони, допомагаючи різним групам знайти правильний спосіб вимірювання успіху або невдачі їхніх систем. Наразі в агентстві реалізується понад 800 проектів у сфері ШІ, деякі з них стосуються систем озброєнь.

Економічна правда.