Новини 11 жовтня: суд арештував активи lifecell у справі Фрідмана, НАБУ вручило підозру Дубневичу

Середа, 11 жовтня 2023, 21:00 -


Фінтех

Про lifecell. Серед арештованих судом активів, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, окрім "Київстар", є ще один мобільний оператор – lifecell.

Про Дубневича. НАБУ і САП повідомили народному депутату України про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. За даними джерел ЕП, йдеться про нардепа Ярослава Дубневича від депутатської групи "За майбутнє".

Про підпільні гральні заклади. Детективи Територіального управління БЕБ у Києві з початку місяця припинили діяльність ще 71 підпільного грального закладу у столиці.

Про грант від США. До держбюджету України надійшов грант від США у 1,15 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.

Про заморожені російські активи. Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.

Ексклюзиви ЕП

Від магазину в Опішні до ринків ЄС та планів щодо IPO. Історія мережі магазинів "Аврора"

За десять років компанія виросла з кількох магазинів на Полтавщині до третьої за розміром у Європі мережі. Завдяки чому вдалося досягти такого результату та чому власники "Аврори" не бояться кризи масштабування.

Реальні зарплати зросли чи впали? Залежить від професії

Від початку великої війни вартість товарів та послуг зросла на третину, але підвищуються й зарплати. Доходи представників яких професій зростали, випереджаючи інфляцію?