Новини 20 грудня: важка ситуація в енергетиці, $2 мільярди від США та нова програма з МВФ

Вівторок, 20 грудня 2022, 21:00


Інновації в дії

Про світло. У вівторок аварійні відключення електроенергії застосовуються в 11 областях України, ситуація в енергосистемі залишається складною.

Важка ситуація, зокрема, у Києві: стан енергетичної системи практично не змінився за добу, і потужність лише на половину покриває потреби міста. Про повернення до графіків наразі не йдеться.

Про фінанси. До держбюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд доларів США з Цільового фонду Світового банку.

Про олігархів. Російський суд ухвалив рішення про арешт готельного комплексу "Імеретинський" і пристані для яхт в Сочі вартістю 1 млрд доларів олігарха Олега Дерипаски

Про лампи. Початок програми з безкоштовного обміну ламп розжарювання на LED-лампи заплановано з 1 січня 2023 року

Про МВФ. Керівництво Міжнародного валютного фонду схвалило Моніторингову програму із залученням Ради фонду для України, яка триватиме 4 місяці і стане передумовою до нової програми фінансування МВФ

Ексклюзиви ЕП

Майже не олігарх. Що втратив Фірташ з початку великої війни

Що сталося після 24 лютого з імперією хімії та газу, яку бізнесмен побудував не без участі Росії? Яких втрат зазнав Дмитро Фірташ та які активи в Україні він продовжує контролювати?