Новини 13 грудня: у Раді протягнули скандальну містобудівну реформу, ВВП може впасти до 50%

Вівторок, 13 грудня 2022, 21:30 -


Інновації в дії

Про містобудівну реформу. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №5655 щодо реформування сфери містобудівної діяльності, який, зокрема, критикували глави українських міст та селищ, архітектори та громадські активісти.

Про ВВП. У випадку продовження Росією масованих ракетних обстрілів української інфраструктури, українська економіка може скоротитися до 50%.

Про ЗАЕС. Президент Франції Еммануель Макрон заявив про домовленість щодо виведення важкого озброєння із Запорізької АЕС, окупованої російськими військами.

Про допомогу Україні. Єврокомісія профінансує близько 30 мільйонів світлодіодних ламп для України, про необхідність такої підтримки заявив президент Зеленський.

На Міжнародній конференції на підтримку України, що відбулася в Парижі, було оголошено про виділення майже мільярда євро допомоги, які допоможуть українцям пережити зиму на тлі руйнування Росією інфраструктури.

Про АЕС. Очільник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі повідомив про плани незабаром направити технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні.

Ексклюзив ЕП

Зігріти ЗСУ. Як військовослужбовець налагодив виробництво багаторазових грілок на фронт

Інструктор з тактичної медицини Максим Панчев став виготовляти грілки для захисників і тепер забезпечує ними безкоштовно десятки тисяч військовослужбовців.