Новини 30 листопада: Кубраков подав у відставку, біля Одеси можуть з’явитися "плавучі" електростанції

Середа, 30 листопада 2022, 21:30 -


Інновації в дії

Про уряд. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав заяву про звільнення - очікується, що він стане віце-прем’єром, який буде відповідати за інфраструктуру та регіональний розвиток.

Про Мотор Січ. Наказом міністра оборони новим гендиректором "Мотор Січі", яку на початку листопада відчужили та передали в управління Міноборони, призначили Олексія Нікіфорова.

Про світло. Турецька суднобудівна компанія Karpowership, яка є виробником, оператором і власником флоту силових кораблів, заявляє, що веде переговори про відправку плавучих "електростанцій" в Україну.

Про ЗАЕС. Російський "Росенергоатом" - "керуюча" компанія для окупованої ЗАЕС - заявив про призначення новим "директором" ЗАЕС Юрія Черничука, який до цього начебто обіймав посаду головного інженера в "Енергоатомі".

Про долар. Долар знизився у середу з тижневого максимуму перед виступом голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, у листопаді долар втратив близько 4,3%, що є найгіршим місячним показником з вересня 2010 року.

Ексклюзиви ЕП

Ціни на російську нафту обмежують, але не можуть визначити рівень. Що відбувається? 

Країни G7 невдовзі домовляться про максимальну ціну на нафту з Росії. Як це рішення може вплинути на світовий ринок, чи може Кремль, наприклад, переорієнтуватись на Азію?