Twitter згорнув політику боротьби з дезінформацією про COVID-19

Середа, 30 листопада 2022, 10:58


Інновації в дії

Компанія Twitter Inc під керівництвом Ілона Маска згорнула політику, спрямована на боротьбу з дезінформацією, пов'язаною з COVID-19.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на блог Twitter.

"Починаючи з 23 листопада 2022 року, Twitter більше не застосовує політику щодо оманливої інформації про COVID-19", – йдеться в повідомленні Twitter. Конкретні заходи, від яких відмовиться платформа, були не відразу зрозумілі, і компанія не відразу відповіла на прохання поділитися додатковою інформацією.

На початку COVID-19 у 2020 році Twitter запровадив низку заходів для протидії дезінформації щодо пандемії COVID-19. Зокрема, йдеться про маркування та попереджувальні повідомлення щодо твітів з непідтвердженою інформацією про кризу в галузі охорони здоров'я, а також систему, яка дозволяє користувачам видаляти твіти, що містять неправдиві твердження про вакцини.

Соціальні мережі від Meta Platforms, Facebook та сервіси YouTube Alphabet, застосували аналогічні заходи, які діють досі.

На початку цього року також Twitter заявляв, що з березня 2021 року припинив застосовувати "політику громадянської доброчесності", пов'язану з брехнею про президентські вибори в США 2020 року.