"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні можуть з'явитися французькі та китайські електровози

Четвер, 20 вересня 2018, 15:10
 

Компанія "Укрзалізниця" підписала меморандум про взаєморозуміння з двома виробниками устаткування і залізничного рухомого складу - з французькою Alstom і китайською CRRC.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Наша стратегічна мета - оновлення парку локомотивів. Наразі ми вже маємо стратегічного партнера в постачанні тепловозів. І тому активно вивчаємо можливості ефективної співпраці з оновлення парку електровозів", - зазначив керівник УЗ Євген Кравцов.

Про деталі меморандумів з китайцями і французами не повідомляється, проте в "Укрзалізниці" кажуть, що керівництво компанії буде наполягати на локалізації виробництва.

Реклама:

"Потреби компанії - придбати не менше 200 локомотивів протягом наступних семи років, а до 2029 року - до 500 нових електровозів. Якщо вантажні і пасажирські вагони здатні виготовити вітчизняні виробники, то до виробництва сучасних локомотивів необхідно залучити іноземні компанії", - розповів Кравцов.

Наразі частка електрифікованих колій "Укрзалізниці" становить 47%, недавно урядом поставлено завдання протягом двох років довести цю цифру до 54%.

При цьому парк електровозів налічує близько 800 одиниць, їх середній вік дорівнює 39,2 рокам, а зношеність - 92%.

Як зазначає ЦТС, електровози виробництва CRRC з 2012 року експлуатуються на залізницях Білорусі. Моделі "білоруських" локомотивів є адаптацією китайського електровоза, який був розроблений CRRC спільно з Alstom на основі електровоза Prima 47000.

Нагадаємо, 11 вересня в порт міста Чорноморськ прибув перший локомотив, вироблений американською компанією GE Transportation.

Репортаж з заводу General Electric у Пенсільванії, де відбувається виробництво локомотивів для України, дивіться за посиланням: Як в США будують "тризуби" для українців. Репортаж із заводу General Electric

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: