Український експорт: вікно відкривається?

Odesa Economic Revival forum 2024: Геннадій Труханов розповів про перспективи повоєнного відновлення Одеси

П'ятниця, 13 вересня 2024 —
 

В Одесі завершився перший день Odesa Economic Revival forum 2024 – головної економічної події року, під час якої пройшли панельні дискусії за участю відомих дипломатів, політичних діячів, центральної влади, мерів міст, підприємців, фінансистів тощо.

Одна з дискусій була присвячена  викликам воєнного часу: у ній взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков, засновник фінансово-промислової групи "ТАС" Сергій Тігіпко, президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

Геннадій Труханов зазначив, що Україні вдалося утримати макрофінансову стабільність і залучити значні обсяги міжнародної допомоги, що в подальшому позитивно впливатиме на перспективи повоєнного відновлення.

"Розквіт України почнеться саме з Одеси. По-перше, через приморське та прикордонне розташування. З минулого року працює морський коридор, що дозволило поступово нарощувати не тільки експорт зернових, але й відновити морський експорт інших товарів, а також поновити морський імпорт.

За рік  загальний вантажообіг українського коридору склав 64,4 млн тонн", – підкреслив мер Одеси та акцентував, що український коридор – це гарантія продовольчої безпеки для всього світу, а також шлях до економічного відновлення як Одеського регіону, так в України в цілому.

Реклама: