Що таке клінічні дослідження?

П'ятниця, 25 червня 2021 —
В аптеках ми бачимо величезну кількість ліків. Деякі нові, зі складними назвами, інші - знайомі нам вже багато років. Ліки стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Вони полегшують симптоми хвороб і лікують різні захворювання, підвищують якість життя і забезпечують довголіття.

Лікарські засоби, які сьогодні можна знайти в аптеках, є результатом клінічних досліджень. За останні 50 років медицина досягла величезного прогресу. Саме медичні дослідження забезпечують появу інноваційних препаратів і новітніх методів лікування різних захворювань.

Клінічні дослідження відповідають дуже строгим національним і міжнародним нормам. Їх проводять відповідно до рекомендацій ICH-GCP (Міжнародної конференції з гармонізації - Належної клінічної практики) і Гельсінкської декларації, прийнятої Генеральною асамблеєю Всесвітньої медичної асоціації в червні 1964 року.

Більшість країн світу дотримуються цих міжнародних норм, з метою забезпечення розвитку медичної науки для добробуту людей.

Безперечним лідером за кількістю проведених клінічних випробувань на душу населення є США, за ними слідують країни Європейського Союзу.

В Україні для проведення клінічного дослідження потрібне схвалення Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я України та Комісії з питань етики медичного закладу, де планується проведення такого дослідження. Клінічне дослідження може початися тільки після отримання цих схвалень, які надаються відповідно до чинного законодавства. В Україні законодавство, яке регулює проведення клінічних випробувань, відповідає Європейським директивам з клінічних випробувань.

ARENSIA - це приватна дослідницька організація з німецьким акціонерним капіталом, заснована в 2010 році, яка спеціалізується на проведенні клінічних досліджень I і II фази. Головний офіс компанії розташований в м Дюссельдорфі, в Німеччині.

ARENSIA відкрила сучасні спеціалізовані центри для проведення клінічних досліджень в різних країнах Європи. Дослідницькі центри ARENSIA оснащені всім необхідним для обслуговування і комфорту пацієнтів. Дослідницькі центри повністю забезпечені сучасним медичним обладнанням, що дозволяє гарантувати безпеку пацієнтів при проведенні клінічних досліджень.

Дослідницькі центри компанії ARENSIA в Україні є одними з найбільших в країні спеціалізованих центрів клінічних досліджень. Філії ARENSIA в Україні проводять клінічні дослідження I і II фази в різних терапевтичних напрямках згідно з найвищими міжнародними стандартами.

ARENSIA дає можливість українським пацієнтам взяти участь в міжнародних клінічних дослідженнях і надає їм доступ до сучасних можливостей діагностики, консультацій висококваліфікованого медичного персоналу та інноваційним лікарським препаратам.

Реклама: