Китайські акції впали найбільше з 2020 року через скептицизм щодо стимулів економіки

Середа, 9 жовтня 2024, 16:20 -

Китайські акції зазнали найбільшого падіння за останні чотири роки, оскільки трейдери втратили терпіння щодо темпів стимулюючих заходів Пекіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

Індекс CSI 300 впав на 7,1%. Хоча індекс призупинив падіння після того, як Міністерство фінансів заявило, що проведе брифінг з питань фіскальної політики, тиск з боку продавців відновився, і індекс зазнав першої втрати за 11 днів. Індекс китайських акцій, що котируються на Гонконзький фондовій біржі, впав ще більше після падіння більш ніж на 10% у вівторок.

Хоча акції зростали протягом останніх тижнів після низки політичних заяв, спрямованих на підтримку економіки, ентузіазм щодо сплеску акцій, спричиненого стимулюючими заходами, охолоджується через відсутність будь-яких подальших серйозних ініціатив на ключовій політичній зустрічі у вівторок. 

Реклама:

Все більше стратегів і керуючих фондами кажуть, що Пекін повинен підкріпити свої обіцянки щодо витрат реальними грошима, тоді як інші застерігають, що ралі зайшло надто далеко і надто швидко після того, як основні індекси зросли більш ніж на 30% за кілька днів.

Державні облігації Китаю зросли, оскільки інвестори повернулися до активів-притулків на тлі падіння акцій. 30-річні ф'ючерси підскочили на 0,8%, а дохідність на готівковому ринку знизилася.

Нагадаємо:

Реклама:

Китайські акції продемонстрували найбільший денний ріст з 2008 року на хвилі державних стимулів.

Реклама: