"Укрвугілля" намагається відсудити у "Центренерго" майже 600 мільйонів

Понеділок, 7 жовтня 2024, 14:48 -

Державне підприємство "Укрвугілля" вимагає від ПАТ "Центренерго" 582 млн грн боргу за поставлене вугілля. 

Про це повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень, пише ExPro. 

Як йдеться в повідомленні, державне підприємство "Укрвугілля" через підсистему "Електронний суд" звернулося до Господарського суду Київської області з позовом до Публічного акціонерного товариства "Центренерго" про стягнення 566 млн грн заборгованості за договором поставки вугілля № 111/11 від 29.12.2023.

З цієї суми - 548,5 млн грн основна заборгованість, 13,4 млн грн пеня, 2,99 млн грн 3 % річних та 2,95 грн інфляційні втрати.

Реклама:

Як зазначено в матеріалах справи, з позовної заяви в редакції з усуненими недоліками на виконання ухвали, суд встановив, що після наведених розрахунків штрафних санкцій та інших нарахувань за порушення грошового зобов`язання щодо оплати поставленого вугілля та щодо компенсації вартості транспортування відбулася зміна ціни позову.

Відповідно до прохальної частини позовної заяви в редакції доданої до заяви про усунення недоліків позовної заяви, позивач просить суд стягнути з ПАТ "Центренерго" 582 млн грн.

Нагадаємо:

Реклама:

Компанія-виробник електроенергії з ВДЕ "Грін Енерджі Токмак" позивається у суді до Російської Федерації про стягнення майнової шкоди в $63 млн. 

Реклама: