Через ракетний обстріл Ізраїлю ціни на нафту зросли

Середа, 2 жовтня 2024, 09:00 -

Ціни на нафту підскочили більш ніж на долар на тлі ескалації напруженості на Близькому Сході.

Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent підскочили на 1 долар, або на 1,36%, до 74,56 долара за барель, в той час, як американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) підскочила на 1,07 долара, або на 1,53%, до 70,9 долара.

Під час торгів у вівторок обидві нафтові марки зросли більш ніж на 5%.

Реклама:

Повідомляється, що ринки нафти в основному були зосереджені на розповідях про погіршення глобальних економічних перспектив, що призведе до падіння попиту на паливо.

Рано в середу Іран заявив, що його ракетна атака на Ізраїль закінчилася, якщо не буде подальших провокацій, в той час, як Ізраїль і США пообіцяли відплатити Тегерану, оскільки побоювання широкої війни посилилися.

Тегеран заявив, що будь-яка відповідь Ізраїлю на атаку, в якій, за його словами, було задіяно понад 180 балістичних ракет, буде зустрінута величезними руйнуваннями.

Реклама:

Безпосереднє залучення Ірану, члена ОПЕК, підвищує ймовірність перебоїв у постачанні нафти. В серпні видобуток нафти в країні зріс до шестирічного максимуму - 3,7 мільйона барелів на добу.

Дані по запасах нафти в США були змішаними: запаси сирої нафти і дистилятів знизилися минулого тижня, в той час, як запаси бензину зросли.

Нагадаємо:

Ціни на нафту продовжили зростання у понеділок, 30 вересня, на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході, яка може зменшити постачання з ключових регіонів виробництва.

Реклама: