Реклама:

Московську біржу вигнали із Казахстану

П'ятниця, 11 жовтня 2024, 14:10 -

Московська біржа найближчим часом вийде із складу акціонерів Казахстанської фондової біржі (KASE).

Про це повідомляє The Moscow Times.

"Принципове рішення про те, що Мосбіржа вийде зі складу акціонерів KASE, ухвалене, і воно колегами Мосбіржі підтримано. Я хотів би сказати, що це правильне професійне рішення", — сказав голова Нацбанку республіки Тимур Сулейманов.

До цього голова правління Казахстанської біржі Аліна Алдамберген повідомляла, що KASE веде переговори щодо викупу акцій у Мосбіржі. За її словами, такий викуп може бути здійснений або самим майданчиком або акції передадуть третім особам, але за погодженням з казахстанською стороною.

Реклама:

Зазначається, що рішення про виведення Мосбіржі зі списку акціонерів було ухвалено після залучення міжнародного юридичного консультанта, який проаналізував ризики. 

У керівництва KASE були побоювання, що наявність серед акціонерів російської компанії під санкціями призведе до труднощів у роботі з іноземними фінансовими структурами та партнерами.

Частка Мосбіржі в акціонерному капіталі KASE становить 13,1%, а ринкова вартість пакету - 12,1 млрд тенге або 2,2 млрд руб. При цьому російський торговий майданчик отримав акції Казахстанської біржі в рамках стратегічного партнерства за надані росіянами технології.

Реклама:

Читайте також: Москва торгам не вірить. Що змінять санкції проти найбільшої біржі РФ

Реклама: