В Росії готуються заблокувати Discord

Вівторок, 1 жовтня 2024, 17:15 -

Роскомнагляд виніс п'ять рішень щодо порушення російського законодавства щодо месенджера Discord.

Про це повідомляє Meduza.

Журналісти припускають, що незабаром це призведе до уповільнення або повного блокування сервісу Discord у РФ. В результаті кілька десятків мільйонів людей втратять ще один зручний засіб комунікації.

Використовують Discord не тільки для спілкування, а й у сфері освіти, а також як засіб корпоративної комунікації.

Реклама:

Повідомляється, що у Росії, за різними оцінками, кількість зареєстрованих користувачів Discord становить від 29 до 40 мільйонів.

За останній місяць російські користувачі Discord щонайменше тричі стикалися з проблемами у роботі сервісу. У серпні стався масштабний збій, в результаті якого, крім месенджера, перестали відкриватися багато інших популярних сайтів і програм, включаючи Telegram, WhatsApp і Steam. 

Роскомнагляд пояснив це DDOS-атакою на російських операторів зв'язку. Експерти припустили, що російська влада намагалася в першу чергу заблокувати месенджер Telegram, але їх дії відбилися на роботі інших ресурсів.

Реклама:

18 вересня Discord перестав працювати у користувачів із різних регіонів Росії. В окремих випадках, повернути доступ до сервісу допомагало підключення VPN. Останній збій був зафіксований 26 вересня – користувачі скаржилися, що у них не працює ні сайт, ні програма.

Реклама: