Український експорт: вікно відкривається?

Ціни на нафту у світі підскочили: причини

Четвер, 5 вересня 2024, 09:00 -

Ціни на нафту зростають, оскільки ОПЕК+ може відкласти збільшення постачання, а запаси в США падають.

Про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту зросли після падіння до багатомісячних мінімумів, оскільки основні виробники можуть відкласти заплановане на наступний місяць збільшення видобутку, а запаси в США скоротилися, хоча зростання було обмеженим через постійні побоювання щодо попиту.

Листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на 35 центів, або 0,48%, до 73,05 доларів за барель після падіння на 1,4% на попередній сесії до найнижчого рівня з 27 червня 2023 року. Жовтневі ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate у США зросли на 35 центів. , або на 0,51%, до 69,55 доларів після падіння на 1,6% у середу до найнижчого рівня з 11 грудня.

Реклама:

Минулого тижня ОПЕК+ мала намір продовжити підвищення видобутку на 180 тис барелів на добу, що є частиною плану поступового згортання нещодавнього скорочення видобутку на 2,2 млн б/д.

Але потенційне завершення суперечки, яка зупинила експорт Лівії, і м'який попит з боку Китаю змусили групу переглянути свої плани.

Ціни в четвер також отримали підтримку після того, як дані Американського інституту нафти (API) показали, що запаси сирої нафти і палива в США впали минулого тижня.

Реклама:

Нагадаємо:

ОПЕК+ обговорює можливу відстрочку збільшення видобутку нафти, запланованого на жовтень. Ціни на нафту вже відреагували.

Реклама: