Український експорт: вікно відкривається?

Туреччина відмовилася відновлювати роботу платіжної системи РФ "Мир"

П'ятниця, 20 вересня 2024, 14:49 -

Влада Туреччини не обговорює відновлення роботи в країні російської платіжної системи "Мир".

Про це повідомляє The Moscow Times.

Держбанки Туреччини досі не отримали жодних вказівок щодо розв'язання проблем із банківськими переказами між Туреччиною і Росією.

Повідомляється, що карти "Мир" приймали п'ять турецьких банків, але вони припинили їхнє обслуговування через загрозу вторинних санкцій.

Реклама:

З початку 2024 року турецькі банки стали відмовлятися працювати з платежами з Росії. Російська влада намагалася домовитися з Анкарою, проте на початок осені майже всі банки Туреччини вирішили відмовитися від обслуговування угод, пов'язаних із Росією і Білоруссю.

Кредитні організації намагаються убезпечити себе від можливих проблем у майбутньому у вигляді потенційних обмежень і санкцій. Щоб продовжувати обслуговувати російсько-турецьку торгівлю, у країні залишився єдиний банк - Emlak Katılım. Він здійснює платежі в лірах і рублях, тоді як угоди в доларах і євро багато турецьких банків відразу блокують.

Читайте також: Росія легалізувала криптовалюти. Чи допоможе це обійти західні санкції?

Реклама:

Нагадаємо:

Загроза вторинних санкцій США щодо турецьких банків, які приймають платежі з Росії, сильно вдарила по російсько-турецькій торгівлі.

Реклама: