В НБУ стверджують, що бізнес пом’якшує оцінки результатів своєї діяльності

Понеділок, 2 вересня 2024, 19:13 -
 

У  серпні український бізнес продовжив пом’якшувати оцінки результатів своєї діяльності. 

Про це свідчить індекс очікувань ділової активності (ІОДА), який Національний банк розраховує щомісяця, повідомляє пресслужба НБУ.

У серпні 2024 року ІОДА становив 48,4 порівняно з 44,4 в липні.

Позитивний вплив на очікування бізнесу в усіх секторах мали, зокрема: поступова адаптація до постійних відключень електроенергії та налагодження альтернативних джерел живлення, бюджетне фінансування на відновлення інфраструктури та будівництво доріг, сталий внутрішній попит та достатня пропозиція товарів, стабільна робота морського коридору.

Реклама:

Як йдеться в повідомленні, підприємства будівництва надали позитивні оцінки своїх економічних результатів. Будівельники очікували на подальше збільшення обсягів будівництва. 

Підприємства торгівлі суттєво поліпшили очікування. Торговельні компанії спрогнозували збільшення товарообігу та обсягу закупівлі товарів для продажу.

Підприємства промисловості пом’якшили стримані очікування щодо результатів своєї діяльності. На відміну від двох попередніх місяців респонденти очікували на збільшення обсягів виготовленої продукції та нових замовлень на продукцію. 

Реклама:

Найстриманіші оцінки надали підприємства сфери послуг.

"Ситуація на ринку праці залишається нестійкою. Лише керівники будівельних підприємств очікували на збільшення чисельності працівників", - розповіли в НБУ. 

Нагадаємо:

Частка непрацюючих кредитів в українських банках скоротилася за січень-липень 2024 року до 33,9%. Це на 3,5 відсоткових пункта нижче показника станом на початок року. 

Економічна правда

Реклама: