Український експорт: вікно відкривається?

Україна вперше обміняється податковими звітами про міжнародні групи компаній

Понеділок, 2 вересня 2024, 16:00 -

Україна за підсумками 2024 року вперше здійснить обмін податковими звітами у межах міжнародної системи автоматичного обміну податковою інформацією Country-by-Country Report.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів. 

"Долучення України до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією сприятиме створенню більш прозорого податкового середовища та підвищенню іміджу України як надійного та рівноправного партнера в міжнародних інформаційних податкових відносинах", - зазначила заступниця міністра фінансів Світлана Воробей.

Як йдеться в повідомленні міністерства, звітність у розрізі країн дозволить податковим органам України отримувати комплексну інформацію щодо діяльності міжнародних груп компаній в розрізі конкретних юрисдикцій, а також здійснювати ефективний аналіз обсягів діяльності, структури операцій та специфіки діяльності міжнародних груп компаній для цілей контролю за трансфертним ціноутворенням.

Реклама:

"Зазначена звітність є елементом трирівневої системи документації з трансфертного ціноутворення для міжнародних груп компаній, у складі якої є документація з трансфертного ціноутворення (локальний файл) та глобальна документація з трансфертного ціноутворення (майстер-файл)", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо:

Фінансовий комітет рекомендував до другого читання і прийняття в цілому законопроєкт №6490-д про перезавантаження митниці.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: