Український експорт: вікно відкривається?

Уряд схвалив стратегію, що має дати більше економічної свободи для бізнесу

Понеділок, 2 вересня 2024, 10:34 -

Стратегія відновлення і розвитку малого та середнього бізнесу, яка збільшить економічну свободу і зменшить безробіття, передбачена до 2027 року.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Кабінет міністрів схвалив стратегію відновлення, сталого розвитку та цифрової трансформації малого і середнього підприємництва (МСП) на наступні три роки.

За оцінками Мінекономіки, реалізація стратегії знизить рівень безробіття з 18,3 % до 11%, а також призведе до покращення індексу економічної свободи бізнесу щонайменше на 14 пунктів – до 75+/100, зростання наукоємності ВВП до +0,7%, збільшення кількості експортерів до більш ніж 35 000.

Реклама:

Повідомляється, що у стратегії зазначені чотири основні цілі: відновлення й полегшення процесу ведення бізнесу; інноваційний розвиток, цифрова трансформація та "зелена трансформація"; розвиток людського капіталу й підприємництва; підвищення конкурентоспроможності та збільшення експорту..

Залученню інвестицій та розвитку регіонів, згідно зі стратегією, сприятиме цифровізація бізнес-процесів, технології штучного інтелекту, інструмент електронного виставлення рахунків, миттєві платежі Нацбанку за умови забезпечення кібербезпеки. Також продовжиться створення галузевих кластерів і наукових парків.

"Нова стратегія є відповіддю на нагальні потреби бізнесу. Вона є інклюзивною і сприятиме бізнес-активності жінок, осіб з інвалідністю, ветеранів. Стратегія узгоджена з бізнесом, громадським сектором, експертами. Врахований і регіональний аспект", – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Реклама:

Нагадаємо:

Майже 194 тисячі нових ФОПів відкрили українці за 8 місяців 2024 року, за цей же період закрилося трохи понад 120 тисяч ФОПів.

Операційні витрати дрібного ритейлу на забезпечення автономного живлення під час відключень електропостачання збільшуються на 10-30% залежно від групи товару. 

Реклама: