Український експорт: вікно відкривається?

Земля в Японії підскочила в ціні найбільше на 32 роки: причини

Вівторок, 17 вересня 2024, 16:56 -
 
Getty Images

Середня місячна ціна землі в Японії підскочила на 1,4% порівняно з 2023 роком.

Про це повідомляє Nikkei Asia з посиланням на дані Міністерства землі, інфраструктури, транспорту і туризму.

Станом на 1 липня 2024 року ріст ціни на землю став третім роком зростання поспіль і найстрімкішим з 1992 року, на тлі зростання в'їзного туризму та іноземних інвестицій через слабку єну.

Повідомляється, що ціни на комерційну землю зросли на 2,4%, а на житлову - на 0,9%, причому обидва показники зростають найшвидшими темпами з часу, коли лопнула економічна "бульбашка", роздута активами країни.

Реклама:

"На відміну від короткострокової купівлі-продажу в період "бульбашки", ціни стабільно зростають, відображаючи реальний попит", - йдеться у звіті міністерства.

Зазначається, що після відновлення після фінансової кризи, спричиненої крахом Lehman Brothers Holdings та пандемією коронавірусу, ринок все більше демонструє тенденцію до зростання.

Ціни значно зросли в трьох найбільших містах Японії, зосереджених у Токіо, Осаці та Нагої, причому ціни на житло зростають третій рік поспіль, а ціни на землю для комерційного використання зростають 12 років поспіль.

Реклама:

Ціни на житлову землю зросли у 17 з 47 префектур Японії. Ціни на комерційну землю, на які легко вплинуло зростання в'їзного туризму, зросли у 28.

Нагадаємо:

Японські фонди купують найбільше іноземних облігацій з 2007 року.

Реклама: