Український експорт: вікно відкривається?

Meta забороняє акаунти Russsia Today та інших медіа РФ

Вівторок, 17 вересня 2024, 09:25 -

Власник Facebook та Instagram, компанія Meta, повідомила, що забороняє RT та низку інших державних російських медіа.

Про це повідомляє Reuters.

Meta, заявила в понеділок, що забороняє RT, "Россия сегодня" та інші російські державні медіа-мережі на своїх платформах, стверджуючи, що ці ЗМІ використовували оманливу тактику для здійснення прихованих операцій впливу в Інтернеті.

Заборона знаменує собою різку ескалацію дій найбільшої у світі компанії соціальних мереж проти російських державних ЗМІ після того, як вона роками вживала більш обмежених заходів, таких як блокування реклами цих ЗМІ та зменшення охоплення їхніх публікацій.

Реклама:

Заборона буде введена в дію найближчими днями, йдеться в повідомленні. Окрім Facebook, додатки Meta включають Instagram, WhatsApp і Threads.

Цей крок Мета зробив після того, як раніше цього місяця Сполучені Штати висунули звинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT за те, що офіційні особи назвали схемою найму американської компанії для виробництва онлайн-контенту з метою вплинути на вибори 2024 року.

Нагадаємо:

Реклама:

Meta Platforms отримала свій перший антимонопольний штраф ЄС за зв'язок сервісу оголошень Marketplace із соціальною мережею Facebook.

Реклама: