Український експорт: вікно відкривається?

В Росії різко зростуть ціни на вживані автомобілі

П'ятниця, 13 вересня 2024, 12:15 -

Продавці вживаних автомобілів у Росії готуються підняти ціни до 30% восени 2024 року.

Про це пише російське видання The Moscow Times з посиланням на "Известия". 

Як пишуть російські видання, підвищення цін стане реакцією на рішення Мінпромторгу збільшити з 1 жовтня утильзбір на 70-85%. 

Згідно з проектом постанови російського уряду, тариф для машин з об'ємом двигуна від 2 до 3 л може зрости до 1,6 млн  руб., тоді як зараз він становить 844 тис. руб.

Реклама:

Аналітики агрегатора Likvi зазначають, що після підвищення утильзбору вартість нових автомобілів з урахуванням розмитнення зросте на 10-30%. 

"Зростання вартості на нові автомобілі, як правило, веде до пропорційного збільшення цін на вторинному ринку з невеликим лагом у часі, ми очікуємо на поступове зростання вартості вживаних автомобілів на 15-30%", - зазначив СЕО компанії Олександр Коротков.

У сегменті бюджетних брендів нові правила нарахування утильзбору дадуть надбавку на 5-7%, але в сегменті "люкс" ціни можуть зрости до 30% і навіть більше, вважає оглядач автомобільного порталу "Дром.ру" Сергій Арбузов.

Реклама:

Нагадаємо:

Після початку війни в Україні та відходу з Росії всіх найбільших автоконцернів, а також припинення постачань машин до країни росіяни стали частіше пересідати на старі автомобілі. У 2023 році середня ціна машини з пробігом збільшилася на 30%.

Реклама: