Український експорт: вікно відкривається?

Майже третина заводів легкових авто в ЄС працювала на пів потужності у 2023 році

Середа, 11 вересня 2024, 16:00 -

Майже третина заводів легкових авто, які належать п'ятьом найбільшим автовиробникам ЄС, випустили менше половини автомобілів, які вони можуть виробляти.

Про це повідомляє Bloomberg.

Майже третина основних заводів з виробництва легкових автомобілів п'яти найбільших автовиробників Європи - BMW, Mercedes-Benz, Stellantis, Renault і VW - були недозавантажені в 2023 році, виробляючи менше половини автомобілів, які вони можуть виробляти. 

Повідомляється, що закриття заводів посилить побоювання, що регіон після відставання від конкурентів зіткнеться із затяжним спадом.

Реклама:

Щорічні продажі в Європі залишаються приблизно на 3 млн автомобілів нижче допандемічного рівня, залишаючи заводи незаповненими і ставлячи під загрозу тисячі робочих місць. 

На автомобільну промисловість припадає понад 7% валового внутрішнього продукту Європейського Союзу та понад 13 млн робочих місць.

Неочікуване уповільнення попиту на електромобілі та посилення конкуренції на ключових експортних ринках - США та Китаю - означає, що виробники повинні знайти можливості для економії в Європі, щоб залишатися конкурентоспроможними. 

Реклама:

І після того, як Model Y компанії Tesla Inc. стала найбільш продаваною моделлю в регіоні минулого року, китайські виробники на чолі з компанією BYD Co. тепер агресивно просуваються в регіон.

Нагадаємо:

Volkswagen відмовився від низки трудових угод, включаючи гарантію збереження робочих місць до 2029 року, що підвищує ймовірність скорочень з 2024 року.

Німецький виробник авто Volkswagen розглядає закриття заводу вперше за 87 років існування компанії.

Несправна система гальм стосується 1,5 мільйона автомобілів BMW. Акції компанії впали на 9,6% - це найбільше падіння з березня 2020 року.

Німецький завод акумуляторів Volkswagen працюватиме в половину потужності через тиск на витрати.

Реклама: