Цифрова трансформація України

Кабмін не розглядає приватизацію 2-х державних банків

Вівторок, 10 вересня 2024, 18:09 -

Кабінет міністрів України наразі не розглядає приватизацію державних Ощадбанку та Укрексімбанку - другого і третього за розмірами активів банків країни, стратегія з їхнього продажу відсутня, тоді як щодо Укргазбанку та Сенс Банку, які йдуть на п'ятому та восьмому місцях, приватизацію планують, однак терміни її поки що назвати складно. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Укрексім і Ощад ми поки наразі не розглядаємо. Немає у нас стратегії щодо приватизації цих двох банків. Щодо інших банків ми будемо вести розмову", - сказав він на пресконференції.

Прем'єр, зокрема, нагадав, що у випадку з Укргазбанком є досягнута ще до війни домовленість про входження в його капітал на 25% Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

Реклама:

Шмигаль додав, що стратегію на продаж державних банків буде продовжено, водночас відмовився говорити про конкретні дати можливої реалізації фінустанов інвесторам, зазначивши лише, що ухвалений Верховною Радою в першому читанні 5 вересня законопроєкт № 11474 про особливості продажу банків, що належать державі, дає відповіді на те, як, коли та в який спосіб стратегія приватизації державних банків реалізовуватиметься.

Нагадаємо:

Україна в оновленій у червні програмі розширеного фінансування EFF з МВФ зобов'язалася до кінця вересня призначити міжнародних консультантів для продажу Укргазбанку і Сенс Банку, а також подати до парламенту законопроєкт, що встановлює механізм приватизації держбанків.

Реклама:
Реклама: