Український експорт: вікно відкривається?

Уряд продовжив спрощення ввозу енергетичних товарів

П'ятниця, 9 серпня 2024, 17:00 -

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка звільняє митні органи від необхідності надавати підтвердження сплати митних платежів, адже вони були перед цим скасовані.

Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля уряд продовжив децентралізацію енергосистеми затвердивши постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні енергетичного обладнання.

"В Україні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й ПДВ. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів", – зазначив Шмигаль.

Реклама:

Він також додав, що спрощення процедури необхідне, аби потрібне для української енергетики обладнання максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну.

Водночас Шмигаль поінформував, що уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах.

"Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії. Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними", – пояснив він.

Реклама:

Нагадаємо:

Обладнання для вітрових електростанцій не увійшло до списку пільгового імпорту, який ухвалила Верховна Рада.

Верховна Рада проголосувала за звільнення від мита та ПДВ обладнання для енергетики, яке ввозиться в Україну.

Реклама: