Цифрова трансформація України

БЕБ вилучило майже 5 мільйонів євро у постачальника продуктів для Міноборони

П'ятниця, 9 серпня 2024, 14:51 -
 
беб

Бюро економічної безпеки виявило та вилучило понад 4,7 мільйона євро необлікованої готівки в рамках розслідування ухилення від сплати податків групою компаній-постачальників продуктів для Міністерства оборони.

Про це повідомляє пресслужба Бюро.

Так, кошти були виявлені у багажнику автомобіля, яким керувала бухгалтер однієї з компаній. Жінка не змогла пояснити походження цієї значної суми грошей.

Спроба вивезення та приховування "чорної" каси була викрита під час слідчих заходів. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти.

Реклама:

Раніше було встановлено, що лише протягом 2022-2023 років компанія поставила на адресу Міноборони продукти на суму 14,5 млрд грн із ПДВ.

При цьому її службові особи документально оформили ряд безтоварних операцій з придбання та постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності.

У такий спосіб та коштом підміни номенклатури й завищення вартості товарів вони безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ.

Реклама:

Це дало змогу ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах, пише Бюро.

Доповнено. Низка українських журналістів повідомила, що мова йде про бухгалтерку компанії "Міт пром". За їх даними, компанія входить до групи постачальників харчів для Міноборони української підприємниці Тетяни Глиняної, чия компанія раніше була помічена у продажу війську яєць по завищених цінах.

У Державному операторі тилу заявили, що вони звернулись за роз'ясненнями до компанії, яка орендує склади на території, де відбулись обшуки. 

Напередодні, "Міт пром" заявляла про нібито блокування роботи з боку БЕБ. Все через підозру у несплаті податків.

Водночас у "Міт пром" відкидають заяви про належність бухгалтерки до компанії.

Економічна правда.

Реклама: