Український експорт: вікно відкривається?

Intel впала в ціні й по вартості зрівнявся з Open AI

Четвер, 8 серпня 2024, 14:20 -

OpenAI оцінюється в 80 млрд дол. Майже стільки ж коштує Intel.

Про це повідомляє Wccftech.

OpenAI завершив свій останній раунд фінансування ще в лютому 2024 року, за підсумками якого оцінка компанії становила 80 млрд дол. Капіталізація Intel впала до 81,19 млрд дол.

Акції Intel падають в ціні після повідомлення про негативні результати фінансової діяльності за другий квартал 2024 року.

Реклама:

Виробник чіпів не тільки не виправдав очікування аналітиків щодо своїх основних показників, але й не зміг досягти ключового показника DCAI, що свідчить про те, що він ще не встиг по-справжньому скористатися попутним вітром, пов'язаним з розвитком штучного інтелекту.

Критично важливо, що Intel не виконала свій власний прогноз щодо валового прибутку за другий квартал.

Щоб зберегти обігові кошти, виробник мікросхем скоротив дивіденди і формалізував план масових звільнень - 15 000 співробітників, або 13,6% від нинішньої чисельності персоналу, що становить близько 110 000 осіб. І це на додаток до 5% скорочення, яке компанія здійснила у 2023 році.

Реклама:

Процесори Intel 13-го та 14-го поколінь продовжують страждати від проблем окислення, спричинених надмірною напругою. Компанія планує випустити оновлення, щоб запобігти подальшій деградації процесорів, які ще не постраждали від цієї проблеми. Вона також продовжила стандартну гарантію на процесори 13-го та 14-го поколінь без упаковки з 3 до 5 років.

Нагадаємо:

У п'ятницю компанія Intel втратила понад чверть своєї вартості після оприлюднення радикальних планів зі скорочення чисельності співробітників та відмови від виплат дивідендів.

Реклама: