Український експорт: вікно відкривається?

АРМА шукає управителя для російського суховантажного судна: ціна - 109 мільйонів

Середа, 7 серпня 2024, 13:17 -
 

Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) оголосило про відбір управителя для заарештованого російського суховантажного судна EMMAKRIS III.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Судно побудоване в 2000 році, має 7 трюмів,  вантажопідйомність яких складає 73 281 тонну дедвейту, а осадка становить 6,8 метра. Загальна довжина складає 225 метрів, а ширина – 32,26 метра.

Згідно з повідомленням пресслужби, Печерський  районний суд м. Києва передав це вантажне судно до АРМА для управління. 

Реклама:

Наразі актив пришвартовано поблизу причалу Залізничного-паромного комплексу ДП "Морський торговельний порт" Чорноморськ" в Одеській області.

Оцінщик ТОВ "Юрформат" встановив, що актив знаходиться в задовільному стані і може використовуватися, зокрема, як плавуче зерносховище для перевалки та зберігання сухих вантажів. 

"За останній рік вартість зберігання зернових суттєво збільшилась, що пов’язано зі збільшенням собівартості та збільшенням ризику зберігання товару. Зважаючи на обмежені можливості портової інфраструктури Одеської області щодо перевалки зернових вантажів даний актив може мати високу інвестиційну зацікавленість операторів ринку", - зазначив заступник голови АРМА Станіслав Петров.

Реклама:

Він додав, що наразі судно оцінено оцінщиком в майже 109 млн гривень, і зазначив, що наступним етапом управління активом буде оголошення відкритого конкурсу на Прозорро для обрання управителя цього активу. 

Нагадаємо:

Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) отримало в управління земельні ділянки у Києві, якими володіли Віктор Медведчук та Тарас Козак. 

Економічна правда

Реклама: