Цифрова трансформація України

Відома гральна компанія виплатила мільярд податків після відкриття кримінальної справи

Вівторок, 6 серпня 2024, 12:35 -

Один із відомих організаторів азартних ігор відшкодував понад мільярд гривень несплачених податків до бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки. 

Слідство встановило, що службові особи гральної компанії у період з 2021 по 2023 роки умисно ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Після проведення комплексу слідчих дій оператор вирішив відшкодувати завдані державі збитки та перерахував до Бюджету - 1,07 млрд грн.", - повідомили в БЕБ.

Реклама:

Під час досудового розслідування кримінального провадження детективи Бюро економічної безпеки України оголосили підозру керівнику підприємства.

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку зі сплатою податків, зборів (обов’язкових платежів), а також відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою. 

За даними Forbes Ukraine, відшкодувала до бюджету понад 1 млрд грн несплачених податків  компанія Parimatch. 

Реклама:

Нагадаємо:

На початку цього року Бюро економічної безпеки арештувало 700 млн грн на рахунках однієї з найбільших в Україні гемблінгових компаній "Космолот", яку підозрюють в ухиленні від сплати 1,2 млрд грн податків.

У компанії заявили, що вважають звинувачення безпідставними і вже звернулася до суду зі скаргами про скасування арешту. Також в компанії зазначили, що сплачують усі передбачені законодавством податки. 

Економічна правда

Реклама: