Понад 7300 українців стали e-резидентами Естонії

П'ятниця, 23 серпня 2024, 15:51 -

Понад 7300 українців долучились до програми E-Residency в Естонії та відкрили більше як 2500 компаній.

Про це йдеться в матеріалі ЕП. 

Зазначається, що за час свого існування програма E-Residency має понад 116 тисяч учасників з усього світу, які зареєстрували свій бізнес в Естонії. 

За понад 10 років електронне резидентство Естонії отримали понад 7 300 громадяни України, які зареєстрували понад 2 500 компаній. 

Реклама:

"Послуги е-резидентства значно спрощують життя засновникам, звільняючи їх від бюрократії, паперової тяганини та залежності від місця перебування. Це не тільки економить час та кошти, а й дозволяє легко вести торгівлю в ЄС.

Крім того, створення бізнесу в Естонії в електронному вигляді займає лише один день, а найскладнішим буде хіба що вибрати назву компанії", – розповідає ЕП координатор розвитку бізнесу естонської програми E-Residency Сергій Жунаєв.

E-Residency – програма, ініційована у 2014 році урядом Естонії, яка дозволяє неестонцям отримувати доступ до місцевих сервісів, таких як реєстрація підприємств чи банківські послуги, а також до єдиного європейського ринку.

Реклама:

Також читайте: Балтійська ІТ-республіка. Як Естонія стала технологічним лідером Європи

Нагадаємо:

За перші 6 місяців 2024 року у 50 найбільших IT-компаніях України кількість фахівців скоротилась на 2,4 тисячі або на 2,9%. Загальна кількість фахівців у цих компаніях становить 79,4 тис. 

Реклама: