Український експорт: вікно відкривається?

Уряд виділив майже пів мільярда на енергообладнання для двох населених пунктів

Середа, 21 серпня 2024, 20:07 -

На позачерговому засіданні уряду виділили понад 470 млн грн на забезпечення резервного теплопостачання двох населених пунктів. Ідеться про Бурштин на Івано-Франківщині та Добротвір на Львівщині.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Внаслідок масштабних ракетних ударів у цих містах було суттєво пошкоджено єдиних виробників тепла для житлових будинків та закладів соціальної сфери. 

Аби забезпечити належне проходження опалювального сезону виділяємо кошти з резервного фонду, за які місцева влада зможе закупити й встановити додаткове енергетичне обладнання", - розповів Шмигаль. 

Реклама:

Крім того, уряд виділяє Херсонській ОВА 107 млн грн з резервного фонду для проведення необхідних робіт.

"За ці кошти буде відновлено водопостачання у трьох населених пунктах, що забезпечить питною водою понад 5 тис. людей", - повідомив прем'єр-міністр.

Нагадаємо:

Реклама:

Бурштинська теплоелектростанція на Івано-Франківщині, яка сильно постраждала під час російських обстрілів, не підлягає відновленню, заявила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

При цьому у компанії "ДТЕК Енерго" запевняють, що всі пошкоджені внаслідок війни електростанції підлягають відновленню, але на це можуть знадобитися роки.

Економічна правда

Реклама: