Український експорт: вікно відкривається?

Суд скасував сумнівну угоду про ремонт дороги за 390 млн на Донеччині

Середа, 21 серпня 2024, 16:44 -

Держаудитслужба зупинила виконання договору на ремонт дороги вартістю 390 млн грн поблизу зони бойових дій. 

Про це повідомляє Держаудитслужба. 

Держаудитслужба  під час моніторингу процедури закупівлі робіт з капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення "Т-05-09 Велика Новосілка – Амвросіївка" виявила порушення законодавства.

Згідно з повідомленням, замовник, Служба автомобільних доріг у Донецькій області, не відхилив пропозиції учасників, які не відповідали вимогам тендерної документації в частині підтвердження кваліфікаційних критеріїв. 

Реклама:

Натомість, за відсутності законних підстав, розмістив повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей та уклав договір підряду з одним із учасників на суму 390 млн гривень.

Не погодившись з висновком аудиторів, САД у Донецькій області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду. Проте суд відмовив позивачу.

Обґрунтованість висновку аудиторів була також підтверджена Першим апеляційним адміністративним судом під час розгляду апеляційної скарги об’єкта контролю.

Реклама:

"Крапку в цій справі поставив Верховний Суд. Після чого на виконання вимог аудиторів Служба автомобільних доріг у Донецькій області припинила зобов’язання за договором в односторонньому порядку", - повідомили аудитори. 

Видання "Вчасно" зазначає, що позов до Господарського суду про визнання договору на ремонт дороги вартістю 390 млн грн недійсним подавала Донецька обласна прокуратура.

Ремонт автошляху "Велика Новосілка — Амвросіївка" у 2021 році замовила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у турецької фірми "Онур".

Правоохоронні органи встановили, що пропозиція обраного підрядника мала бути відхилена, а роботи мали виконуватись у населених пунктах, які окупували ще у березні 2022 року. 

Реклама: