Український експорт: вікно відкривається?

"Нова пошта" отримає кредит 70 мільйонів євро на розширення послуг доставки

Вівторок, 13 серпня 2024, 17:00 -

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть "Новій пошті" 70 млн євро кредиту на розширення послуг доставки.

Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

ЄБРР позичає 70 млн євро поштовому оператору "Нова пошта" на фінансування його інвестиційної програми у 2024 році.

За словами керуючого директора ЄБРР в Україні та Молдові Арвіда Тюркнера, кредит сприятиме реалізації довгострокової стратегії розвитку компанії, яка передбачає трансформацію моделі обслуговування клієнтів, а також допоможе забезпечити безпеку працівників і клієнтів під час війни.

Реклама:

Повідомляється, що фінансування ЄБРР може бути надане в гривні або євро і супроводжується гарантією покриття першої втрати, яка охоплює 10% від суми кредиту ЄБРР і надається у рамках Програми інвестицій в муніципальну інфраструктуру та промислову стійкість України (UIF MIIR).

Фінансовий директор "Нова Груп" Петро Фоков зазначив, що кошти залучаються на вигідних умовах і в обсязі, який більшість українських банків не змогла б запропонувати.

Компанія планує забезпечити подальше зростання у сегменті кур’єрської та експрес-доставки, а також доставки посилок шляхом збільшення на чверть своєї мережі поштоматів і переведення її у режим 24/7, оновлення сотень поштових відділень і терміналів, розвитку мережі відділень та будівництва понад 600 "капсул безпеки" та укриттів на своїх об’єктах по всій країні.

Реклама:

Нагадаємо:

Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК "Нафтогаз України" у створенні стратегічних резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки. 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури започатковує два нових інвестиційних проєкта з ЄБРР, які стосуються "Укрзалізниці" та "Укрпошти". 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) разом з ПриватБанком розпочинають роботу над новою Угодою про розподіл ризиків. 

Реклама: