Уперше за час великої війни змінився склад п’яти найбільших IT-компаній в Україні

Понеділок, 12 серпня 2024, 14:05 -

Попри значні скорочення перша трійка найбільших IT-компаній в Україні залишилась без змін, на четверту позицію піднялась компанія Ajax Systems, Luxsoft опустилась на п’яте місце, а Evoplay – на шосте.  

Про це йдеться у дослідженні DOU.

Зниження кількості працівників у трьох найбільших ІТ-компанії  (Epam, SoftServe, GlobalLogic) найчастіше пов'язане з  легалізацією частини спеціалістів за кордоном, звільнення за власним бажанням співробітників з резерву, перебудовування процесів та  зменшенням кількості проєктів в Україні.

Зазначається, що Ajax Systems наразі займає 4 місце за кількістю спеціалістів станом на липень 2024 року.  За останні 6 місяців компані зросла на 417 фахівців, що є найкращим показником серед усіх компаній. 

Реклама:

Відтак це вперше за два з половиною роки, коли змінився склад п’яти найбільших IT-компаній в Україні. Так, з топ-5 вибула компанія Evoplay, яка потрапила туди влітку 2022 року. 

Крім того,  у трьох найбільших компаніях поки що зберігається негативна динаміка.

Нагадаємо:

Реклама:

За перші 6 місяців 2024 року у 50 найбільших IT-компаніях України кількість фахівців скоротилась на 2,4 тисячі або на 2,9%. Загальна кількість фахівців у цих компаніях становить 79,4 тис. 

Український розробник і виробник професійних систем безпеки Ajax Systems почав продажі у США разом зі своїм першим дистриб'ютором у Північній Америці SS&SI.

Реклама: