Цифрова трансформація України

Новини 1 серпня: скандал на відбудові "Охматдиту", складне завдання для мобільних операторів 

Четвер, 1 серпня 2024, 21:00 -

Про "Охматдит": БО "Благодійний фонд "Охматдит" обрав маловідоме запорізьке ТОВ "Буд-технолоджі" переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу у липні. 

З 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн грн. 

Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн. Однак з жодним з них замовник перемовин не вів, ніяк не пояснюючи своє рішення.

Після  того, як ця інформація викликала резонанс, міністерство охорони здоров'я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок тендеру на ремонт корпусу лікарні "Охматдит".

Реклама:

Про мораторій на виплати за єврооблігаціями України: Кабінет міністрів скористався законом, який дозволяє йому тимчасово призупинити виплати за державним боргом на період переговорів про реструктуризацію. Україна призупиняє виплати з 1 серпня.

Про дрони: "Агенція оборонних закупівель" уклала угоду з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе.

В Україні оголосили про перший тендер на закупівлю через Prozorro.Продажі українських безпілотників.

Реклама:

Про міст Патона: Київська міська влада звернулася до уряду з вимогою невідкладно реставрувати міст Патона. За 2 роки не провели жодних робіт.

Про мобільний зв’язок: Київстар, Vodafone та lifecell повідомляють, що забезпечити 100% автономність мобільного зв’язку та інтернету протягом 10 годин під час відключень електропостачання вкрай складно, навіть за максимальних зусиль.

Ексклюзив ЕП

М’ясо і молоко продають "з коліс". Як працюють супермаркети в умовах відключень світла

Другий місяць бізнес працює в умовах вимкнень світла. Як реагують продуктові мережі та заклади харчування на відключення і чи подорожчають продукти?

Реклама: