Український експорт: вікно відкривається?

Японія буде концентрувати промисловість в районах зі значною кількістю енергії

Понеділок, 29 липня 2024, 14:00 -

Райони з ядерними та відновлюваними джерелами енергії стануть центрами, навколо яких буде зосереджуватись промисловість.

Про це повідомляє NHK.

З метою реалізації безвуглецевого суспільства та розвитку ефективної мережі передачі електроенергії прем'єр-міністр Кісіда висловив намір прискорити розгляд нових систем підтримки та інших заходів для концентрації промисловості в районах з великою кількістю електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, атомної енергетики та інших джерел.

Повідомляється, що з метою досягнення при цьому економічного зростання уряд планує сформулювати нову національну стратегію протягом цього фінансового року. 

Реклама:

Заплановане розташування дата-центрів, які споживають багато електроенергії, знаходиться далеко від районів з великою кількістю відновлюваних джерел енергії, і що розвиток електромережі є проблемою. 

Прем'єр-міністр Кісіда заявив: "Необхідно реалізувати ефективний і дієвий спосіб розміщення промисловості, наприклад, зосередити підприємства в районах, де постачається безвуглецева енергія, і з цього погляду ми прискоримо реалізацію нормативно-правових актів і систем".

Уряд планує продовжувати розглядати конкретні системи підтримки та законодавчі зміни, такі як субсидії, для залучення промисловості в райони з великою кількістю електроенергії з відновлюваних джерел та атомної енергетики.

Реклама:

Нагадаємо:

Японія рішуче засуджує російські ракетні атаки по Україні і продовжуватиме просувати санкції проти Росії.

Найбільші банки Японії прискорюють свій перехід до збільшеного кредитування виробництва мікросхем.

Реклама: