Цифрова трансформація України

Починається відбір "амбасадорських" вин 2024 року

Середа, 24 липня 2024, 14:21 -

22 липня корпорація "Укрвинпром" як офіційний партнер-амбасадор Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin (Фонд винної культури та цивілізацій вина) і його культурного центру La Cité du Vin, відкрила реєстрацію заявок українських виробників.

Відбір офіційних вин-амбасадорів України проводиться в межах ініційованого "Укрвинпромом" і Дипломатичною академією Міністерства закордонних справ міжнародного проєкту "Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin" вже втретє.

Вина, що отримують статус офіційних амбасадорів країни, стають частиною колекції центру La Cité du Vin, який є найбільшим у світі музеєм виноробства. Там їх пропонують для дегустації відвідувачам і спрямовують на престижні спеціальні заходи.

Переможці відбору 2023 року були представлені під патронатом президента Франції Еммануеля Макрона на щорічних виставках Wine Paris і Vinexpo Paris, в Університеті Сорбонни та на дипломатичних заходах.

Реклама:

Нагородження переможців відбору на урочистій церемонії у Дипломатичній академії МЗС відбудеться 30 серпня. За підсумками відбору колекцію у складі 21 зразка вин українського виробництва, які одержать статус Ukrainian Wine Ambassador 2024 передадуть до La Cité du Vin.

Інформаційні партнери проєкту – "Українська правда", Dico du Vin (Франція), PostEat, PR-Service.

Довідково. З моменту відкриття 1 червня 2016 року, La Cité du Vin став невід’ємною частиною туристичного кола Бордо. Він також є соціальним центром для мешканців Бордо та його околиць. Щороку La Cité du Vin приймає в середньому 400 000 відвідувачів зі 180 різних національностей світу, а також понад 1000 французьких та міжнародних журналістів, 1100 груп і 400 приватних заходів.

Реклама:

Реклама: