Український експорт: вікно відкривається?

Новини 4 червня: відключення світла, продовження відстрочки від мобілізації для заброньонованих

Вівторок, 4 червня 2024, 21:00 -

Про відключення світла. Через перевищення лімітів енергетики застосували аварійні відключення у 7 областях та місті Київ.

У середу, 5 червня, дефіцит в енергосистемі прогнозується упродовж усієї доби. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Про відстрочку від мобілізації. Кабмін продовжив ще на три місяці відстрочки від мобілізації для тих, хто отримав "бронь" від Мінекономіки.

Про пальне. Верховна Рада схвалила за основу проєкт закону про підвищення ставок акцизного податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в Євросоюзі. 

Реклама:

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3356-д щодо обов'язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту.

Про акцизи на цигарки. Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт #11090 про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби.

Про блокаду кордону. Поляки заблокували рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська" на кордоні з Україною.

Реклама:

Ексклюзив ЕП

Харків безальтернативний. Як обстріли впливають на друкування книг?

Місто, де друкуються 80% українських книжок, під постійними обстрілами. Чому Харків лишається безальтернативним місцем друку для видавців?

Скільки будемо без світла? Усе, що треба знати про відключення електроенергії

Чому в одних є світло, а в інших – ні, на скільки годин вмикатимуть електроенергію в пікові місяці споживання літа і зими та чи є змова енергетиків з ТЦК? Інтерв'ю з гендиректором постачальника електроенергії YASNO Сергієм Коваленком.

Реклама: